Helyzet van !

És, ha helyzet van, akkor lépni kell ! Már, ha olyan a helyzet.

Linkblog

Utolsó kommentek

HTML

Jézuskázzunk !

2008.09.26. 14:09 | erőspista | 2 komment

Malacka felvetette, hogy miyen jó, ha védjük Őt. Tegnap azon filóztam, hogy rászorul e egyáltalán. Aztán arra jutottam, hogy sokkal inkább mi az Ő megismerésére.

Itt van például, hogy az überkemény ateisták sokszor alapvető fogalmakat is kevernek. Egyik sláger a kereszténységnek az Ószövetséggel történő nettó azonosítása, teljesen kihagyva Jézust, holott maga a keresztény krisztusit, az Ő tanításait képviselőt jelentene. És igen, így a tisztán törvényi alapú ószövetségi megközelítés sokkal bővebb, pontosabb és teljes értelmet nyer, ami alapján már nyilván nem lehet keresztényi az inkvizíció vagy boszorkányüldözés, de a faji, származási alapú megkülönböztetés sem. Mert ezek egyértelműen KERESZTÉNYELLENESEK. Nagyon örültem, amikor viszontláttam ezt így leírva, mert bennem volt az érzés, hogy ez nem is lehet máshogy, de ha Benedek bácsi is azt mondja, akkor gondolom sokaknak kellően hivatalos is.

Persze az egyén szempontjából 1001 más jó oka van miért is érdemes tényleg utána járni tanításainak. Ezek egyike ez a szám, legalább is nekem. Idővel lenne még jó néhány hasonló utalás, csakhogy az is illusztrálva legyen mennyire kortárs dolog is tud lenni a kereszténység a szintén elterjedt egyéb tévhitek ellenére ;)

 

Címkék: jézus kereszténység tévhit

A bejegyzés trackback címe:

https://helyzetvan.blog.hu/api/trackback/id/tr32683000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vegyé' vissza sodró lendűletből, Pityuri,

mert letépem a tököd!!
Mégis mivel sikerült felhúznod magad ?
süti beállítások módosítása